• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

ÇOCUK PSİKOLOGLARI

www.cocukpsikologlari.com

0505 767 58 85

Üyelik Girişi
Site Haritası

Çocuk Ergen Psikoloğu veya Çocuk Ergen Psikoloğuna İhtiyacımız Olduğunu Nasıl Anlarız?

Pedagogla randevuya ihtiyacınız var mı?
Faydalı Psikoloji Siteleri,Psikologlar,Çocuk Psikoloğu, Çocuk Psikolojisi, Çocuk Psikologları,Pedagog Çocuk Pedagoğu
pedagogla-randevuya-ihtiyaciniz-var-mi

Çocuğunuzu bir Pedagoga götürmek için birçok sebep olabilir: Gelişimi ile ilgili kaygı duyduğunuzda, uyku-yemek alışkanlıklarının yerleştirilmesinde... Ayrıca öfke nöbetlerine tutuluyorsa, boşanıyorsanız ya da yeni bir kardeş geliyorsa da bir uzman Psikolog veya Pedagog'tan destek almanızda fayda var.

Çocuklarımızın fiziksel sağlığı için onları çocuk doktoruna götürmeyi ihmal etmeyiz. Duygusal, sosyal ve zihinsel gelişim takibi, alışkanlıkların kazandırılması ve kimi davranış bozukluklarında ise çocuğu konunun uzmanı olan bir pedagoga,Çocuk Psikoloğuna götürmek, birkaç sene öncesine dek alışılagelmiş bir yöntem değildi. Hatta konu bir tabu bile sayılabilirdi. Fakat görüldü ki, geçmişte son çare olarak görülen ‘istanbulda pedagog psikolog seans randevusu’, aslında sadece sorun çözmek için değil, problem henüz oluşmadan önlemini almak için de son derece faydalı bir yöntem olarak bilinir oldu. Gidenler sonuç aldı, bunu yakınlarıyla paylaştı. Bugünse çocuk ergen psikoloğu veya pedagogla seans/randevu bilenler için son derece yararlı bir görüşme. Yeter ki; profesyonel destek istemekten utanmayın, boş vermeyin ve çocuğunuza onu neden bir uzmana götürdüğünüzü doğru anlatın. Bir psikoloji/pedagoji uzmanından hangi konularda destek alabileceğinizi, ne zaman başvurmanız gerektiğini ve çocuğa bu desteği nasıl anlatmanız gerektiğini 724 Psikolojik Danışmanlık Uzman Pedagog ve Psikologları şu şekilde anlatıyorlar:

Gelişim kontrolü için Çocuk Ergen Psikoloğu/Pedagog'a başvurabilirsiniz

Çocuk doğduktan sonra boy, kilo gibi takibi yapılan fiziksel gelişimin yanı sıra fiziksel olmayan duygusal gelişim, dil gelişimi, ince /kaba motor beceriler gibi bir gelişim süreci de yaşanır. Eğer anne-babada bu sürece dair endişe varsa, 10 ay ile 1 yaş arasında pedagoga danışılabilir. Çünkü 10 aylıktan itibaren ilk kelimeleri bekleriz. Bu, zorunlu bir seans/randevu değil ancak ilk kez anne-baba olanlar biraz daha endişeli olabiliyorlar ve eğer böyle bir endişeleri varsa, bunu çocuğa yaşatmak yerine Psikolojik-Pedagojik destek almalarında fayda var. Doğuştan olan down sendromu, otizm gibi hastalıklarda ise çocuk doktoru aileyi mutlaka bir uzmana yönlendirecektir.

Uyku ve yemek alışkanlıklarında zorlanıyorsanız,Çocuk Ergen Psikoloğu/Pedagog'a başvurabilirsiniz

Bazı anne-babalar küçük bebeklerde uyku düzeni, beslenme gibi alışkanlıkları yerleştirme konusunda sorun yaşayabiliyorlar. Örneğin, bebeklik çağında ilk üç aydan sonra çocuğun belli bir uyku düzenine geçmesi lazım. Yine yalnız uyumayan ya da yeme problemi olan çocuklara, daha ileride tuvalet alışkanlığını kazandırmak için pedagoga danışılabilir. Hepsi de temel alışkanlıktır ve çocuğa bunları alıştırmak aslında son derece kolay olup, bir program işidir. Çocuğun özelliklerine ve anne-babanın koşullarına göre bu alışkanlıklar destekle daha kolay kazandırılabilir. Bunun önemli bir örneği tuvalet alışkanlığı. Bu konuda büyük hatalar yapılabiliyor. Büyüklerden, arkadaşlardan duyulan önerilerle yanlış davranışlar olabiliyor. Fakat her çocuğun farklı bir özelliği var ve hazır olma süresini de hesaba katmak gerekir. Her duyduğunuz, okuduğunuz sizin çocuğunuz için yararlı olmayabilir.
oyuncak


Kim bakacak, kardeşini kıskanacak mı, hangi okula gidecek?

Çocuk biraz daha büyüdüğünde, yaklaşık 2-4 yaş arasında aileler psikolojik-pedagojik danışmanlık anlamında yine profesyonel destek alabilirler. Anne tekrar işe başlıyorsa, çocuk okul öncesi kuruma gönderilecekse, yeni bir kardeş geliyorsa, yakın aile bireylerinden biri ağır bir hastalık geçiriyorsa ve ölüm, terk gibi kayıplarda destek almak yerinde olur. Hatta taşınmada bile bazı durumlarda destek almak gerekebiliyor. Çünkü çocuklar alışkanlıklarına çok bağlıdır. Ve unutulmamalı ki; tüm bu konularda tek bir doğru, ideal yok. Ailenin dinamiği, anne babanın çalışma düzeni, ekonomik koşullar, çocuğun yapısı gibi pek çok kriteri değerlendirmek gerekiyor. Örneğin 2-2,5 yaşındaki çocuğu alıp okul öncesi bir kuruma bırakıyorsunuz. Çocuğun okulla ilgili ilk anısı burada başlıyor ve hayatı boyunca devam ediyor. Çocuğun buna hazır olup olmadığına bakılması, bir süre evde bakımının daha mı iyi olacağı gibi olasılıkların da diğer şartlar gibi değerlendirilmesi gerekiyor.

Kekemelik ve diğer duygusal, sosyal problemlerde Çocuk Ergen Psikoloğu/Pedagog'a başvurabilirsiniz

Çocukta daha önce gözlemlenmeyen bir sorun meydana geldiğinde anne-baba destek almak için zaten bir arayış içinde oluyor. Bu durumda her zaman biraz süre tanımak daha uygun. Eğer bu sorun bir haftadır varsa, bu süre çok kısa olduğu için ve belki de çocuk bunu kendiliğinden atlatacağı için bir süre gözlemlemek gerekir. Ancak sorun üç hafta ile bir aylık bir süreçte de devam ediyorsa, o zaman yardım almakta fayda var. Örneğin kekemelik... Bu problem 5-5,5 yaş dönemindeki erkek çocuklarda çok sık görülüyor. Nedeni ise düşünce hızı ile konuşmanın senkronize olmamasına bağlı olabiliyor. Buradaki herhangi bir yanlış tutum, çocuğun ömür boyu kekeme olmasına neden olabilir. Böyle bir şey varsa, çocuğa nasıl davranılması gerektiği hakkında mutlaka destek alınması gerekiyor. Bir başka örnek, tuvalet eğitimi almış bir çocuğun yeniden altını ıslatmaya başlaması. Bunlar kabul edilme sınırlarının dışına çıktıysa (haftada 1-2’den fazla) yine destek almakta fayda var. Genel olarak bunların çok büyük çoğunluğunun kökeninde duygusal problemler oluyor. Duygusal problemler zamanında çözülmezse kronikleşip büyük bir soruna sebep olabiliyorlar. Okul dönemine gelirsek; öğrenmeyle ilgili problemler, dikkat dağınıklığı, okul fobisi,ders çalışmama,okuldan kaçma, hiperaktivite, okuma problemleri, okula gitmeme,çocuk depresyonu,disleksi gibi sorunları genelde okuldaki öğretmenler keşfediyorlar ve aileyi destek alması için yönlendiriyorlar.

Faydalı Psikoloji Siteleri,Psikologlar,Çocuk PsikoloğuÇocuk Psikolojisi, Çocuk Psikologları,Pedagog Çocuk Pedagoğu

0533 373 81 23

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret224162
iletisim Sorunlari icin arayin 0533 373 8123

Adalar Cocuk Psikologlari, Arnavutköy Cocuk Psikologu, Ataşehir Cocuk Psikologlari, Avcılar Cocuk Psikologlari, Bağcılar Cocuk Pedagogu, Bahçelievler Cocuk Pedagoglari, Bakırköy Cocuk Psikologlari, Başakşehir Cocuk Psikologlari, Bayrampaşa Cocuk Psikologlari, Beşiktaş Cocuk Psikologlari, Beykoz Cocuk Psikologlari, Beylikdüzü Cocuk Psikologlari, Beyoğlu Cocuk Psikologlari, Büyükçekmece Cocuk Psikologlari, Çatalca Cocuk Psikologlari, Çekmeköy Cocuk Psikologlari, Esenler Cocuk Psikologlari, Esenyurt Cocuk Psikologlari, Eyüp Cocuk Psikologlari, Fatih Cocuk Psikologlari, Gaziosmanpaşa Cocuk Psikologlari, Güngören Cocuk Psikologlari, Kadıköy Cocuk Psikologlari, Kağıthane Cocuk Psikologlari, Kartal Cocuk Psikologu, Küçükçekmece Cocuk Psikologlari, Maltepe Cocuk Psikologlari, Pendik Cocuk Psikologlari, Sancaktepe Pedagog, Sarıyer Cocuk Psikologlari, Silivri Cocuk Psikologlari, Sultanbeyli Pedagog, Sultangazi Cocuk Psikologu, Şile Cocuk Psikologu, Şişli Cocuk Psikologlari, Tuzla Cocuk Psikologlari, Ümraniye Cocuk Psikologlari, Üsküdar Pedagog, Zeytinburnu Cocuk Psikologlari, istanbul Pedagoglar

Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Saat
Hava Durumu
Ergen Psikoloğu